Preview Mode Links will not work in preview mode

Frisk utan flum-podden

Dec 27, 2018

När det här avsnittet släpps är det bara några dagar kvar av 2018 och vi blickar fram mot ett nytt år. Det är vanligt att så här mot slutet av året tänka på vad man vill förändra, inte sällan handlar det om förändringar av livsstilen.

I dagens avsnitt tänkte vi fokusera på fyra områden som har tydlig...


Dec 13, 2018

I det här avsnittet pratar vi om näringsämnen, med särskilt fokus på kolhydrater och fett. Vi utgår från en genomgång av kunskapsläget som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Science nyligen.

Rubriken på artikeln är: Dietary fat: from foe to friend? Här är länken till den: 


Nov 29, 2018

I det här avsnittet av Frisk utan flum-podden pratar vi om vikt och kroppssammansättning. Det är inte ett helt lätt ämne att tala om eftersom det är väldigt laddat för många, speciellt kanske för de som har erfarenheter av problematik kring ätstörningar. Vi kommer att försöka hålla oss till vad som ger...


Nov 15, 2018

I det här avsnittet samtalar vi om socker och kolhydrater. Man hör ofta att socker orsakar sjukdomar som cancer och typ 2 diabetes men vi reder ut begreppen.

Hos friska personer är blodsockret snävt reglerat och varierar mellan 4-6 mM. Detta är oberoende av hur mycket socker man äter. Vi har kolhydratlager i...


Nov 1, 2018

http://fortasana.libsyn.com/

I det här samtalet pratar vi om träning för hälsans skull, inte resultat och prestation.

Vi berättar om skillnaden mellan vardagsrörelse och träning, varför riktlinjerna ser ut som de gör, vilka hälsoeffekter man får av regelbunden (och enstaka) träning och mycket annat.

På...